Агшешко расол

В една купа наливаш олио, слагаш една лъжица червен пипер и разбъркваш добре , После всяко едно парче месо го овалваш в маслото с пипера и нареждаш в тава ,каквото остане от олиото и пипера се слага в тавата заливаш с бульона в който се е сварило месото и слагаш да се пече . Слага се 1, 2 листчета дафинов лист и смлян черен пипер и сол на вкус . Когато месото почне да образува коричка , да се запича от горе , се слага размито с вода или от бульона брашно и малко сол и се разбърква да отиде на всякъде из тавичката. Оставя се оше малко да се пече и да се сгъсти да стане малко по рядко от бозата , И ГОТОВО

не пиша пропорцици , зависи от съда в който се готви, на око

слага се малко джоджен/ юзъм/

пече се в тава без капак нали? без да се завива с фолио?

Коментари

Популярни публикации