Печени картофи с хрупкава коричка
- 1 кг. големи картофи
- 5 с. л. олио
- 4 с. л. брашно
- червен пипер
- черен пипер
- мащерка
- розмарин
- босилек
- копър
Обелваме и нарязваме картофите на големи парчета (напр. на 4), слагаме ги в подсолена вода и държим на котлона 10 минути след завирането.
Загряваме фурната до 200 гр. и слагаме олиото в тава да се нагорещи. Може към него да добавим и малко масло.
През това време изцеждаме водата от картофите, посоляваме отново, поливаме ги с малко олио и разтръскваме добре тенджерата със затворен капак.
Всеки картоф по отделно овалваме в брашното с подправките и слагаме в горещата тава. Не е добре да има твърде много олио, защото това ще попречи да се образува хрупкава коричка. Поръсваме със сол и черен пипер.
Печем около 30 минути на 200 гр., като на 15-тата минута обръщаме картофите един по един за да се запекат и от другата страна.
Невероятно вкусни са!
Коментари