Мусака
- 500 гр. кайма
- 2 кг. картофи
- 2 гл. лук
- 1 морков
- 1/2 връзка магданоз
- доматено пюре
- червен пипер
- черен пипер
- чубрица
- олио
- сол
Заливка:
- 1 яйце
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 2 с.л. брашно
Морковът и лукът се нарязват на дребно и се задушават в олиото. Прибавят се каймата и подправките. След като каймата си смени цвета се добавя доматеното пюре и се задушава.
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета или на филийки и заедно със задушената кайма се изсипват в тава, като се прибавят подправките на вкус и ситно нарязаният магданоз. Залива се с толкова вода, колкото да покрие картофите.
Пече се във фурна на 250º около половин час, до зачервяване. През това време се приготвя заливката от разбитите яйце с кисело мляко, брашно и малко вода.
Мусаката се залива и се пече до зачервяване на заливката.
С някои промени от тук
Коментари