Мусака

  • 500 гр. кайма
  • 2 кг. картофи
  • 2 гл. лук
  • 1 морков
  • 1/2 връзка магданоз
  • доматено пюре
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол


Заливка:
  • 1 яйце
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 2 с.л. брашно

Морковът и лукът се нарязват на дребно и се задушават в олиото. Прибавят се каймата и подправките. След като каймата си смени цвета се добавя доматеното пюре и се задушава.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета или на филийки и заедно със задушената кайма се изсипват в тава, като се прибавят подправките на вкус и ситно нарязаният магданоз. Залива се с толкова вода, колкото да покрие картофите.

Пече се във фурна на 250º около половин час, до зачервяване. През това време се приготвя заливката от разбитите яйце с кисело мляко, брашно и малко вода.

Мусаката се залива и се пече до зачервяване на заливката.

С някои промени от тук

Коментари

Популярни публикации