Картофена крем супа с броколи и крутони

  • 5 големи картофа
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 броколи
  • масло
  • 2 кубчета зеленчуков бульон
  • 600 мл прясно мляко
  • 3 с.л. брашно
  • 1 супена лъжица сирене за мазане
  • босилек
  • pepper mix
  • сол
В голяма тенджера сваряваме обелените картофи, моркова и лука - цели в подсолена вода. Отнема около 1 час.

Намачкваме всичко добре, добавяме масло и малко мляко. Връщаме в тенджерата, сипваме вода и още мляко, добавяме босилек, пипер и бульона, оставяме да клокне.

Междувременно в по-малка тенджерка загряваме масло, сваляме от огъня, добавяме 3 с.л. брашно, разбъркваме и добавяме остатъка от млякото като бъркаме, за д ане станат бучки, връщаме на котлона, бъркаме, добавяме босилек и пипер, също и сиренето за мазане. След като се сгъсти махаме от котлона и добавяме супа, за да разбием добре.

Изсипваме малкта тенджерка в голямата и добавяме броколито, начупено на малки букетчета, оставяме на огъня 5 минути. Внимание броколито да не се превари.

После в тиган печем крутоните с подправки и зехтин.

Коментари

Популярни публикации