Сиренки
за 24 броя
4,5 чч брашно
1 чч вода
1 чл захар
1/2 чч кисело мляко
1 белтък
2 чл сол
4 сл олио
мая за 600 гр брашно
за пълнежа:
250 гр сирене
1 яйце
за намазване:
1 жълтък
малко настърган кашкавал
Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.
Сиренето се намачква с вилица и се разбърква с яйцето.
Втасалото тесто се изсипва на набрашнена повърхност и се разделя на две.
Всяка част се разточва на правоъгълник,намазва се с пълнежа,разрязва се на три и се завиват малки рула. С остър нож рулата се разрязват през 6-7 см и получените сиренки се нареждат в намазнена тавичка.
Оставят се за 10-15мин. да се надигнат, намазват се с разбит жълтък, наръсват се с кашкавал и се запичат в предварително загрята фурна, на 180С до зачервяване.
източник: Сладко и солено
4,5 чч брашно
1 чч вода
1 чл захар
1/2 чч кисело мляко
1 белтък
2 чл сол
4 сл олио
мая за 600 гр брашно
за пълнежа:
250 гр сирене
1 яйце
за намазване:
1 жълтък
малко настърган кашкавал
Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.
Сиренето се намачква с вилица и се разбърква с яйцето.
Втасалото тесто се изсипва на набрашнена повърхност и се разделя на две.
Всяка част се разточва на правоъгълник,намазва се с пълнежа,разрязва се на три и се завиват малки рула. С остър нож рулата се разрязват през 6-7 см и получените сиренки се нареждат в намазнена тавичка.
Оставят се за 10-15мин. да се надигнат, намазват се с разбит жълтък, наръсват се с кашкавал и се запичат в предварително загрята фурна, на 180С до зачервяване.
източник: Сладко и солено
Коментари