Свински котлети с винен сос
- 4 дебели свински котлета
- 200 мл бяло вино
- 1 връзка магданоз
- 4 скилидки чесън
- 100 г крем сирене
- 40 г краве масло
- 30 мл зехтин
- брашно за овалване
- сол и черен пипер на вкус
Котлетите се режат през средата към костта, като пеперуда. Овкусяват се със сол и черен пипер отвътре и отвън.
Две скилидки чесън се стриват на паста с малко сол и се смесват с крем сиренето и наситнения магданоз.
Пържолите се намазват с тази смес от вътрешната страна и се затварят. Ако е необходимо, се защипват с клечки или шишчета.
Котлетите се овалват в брашно и се пържат от двете страни до златисто в сгорещения зехтин. Добавят се и останалите две, леко смачкани, скилидки чесън и се запържват.
Налива се виното и се оставя да се редуцира на слаб огън.
Котлетите се изваждат от съда. Сосът от тигана се прецежда. Към него се слага студеното масло и се разбърква. Готовите котлети се поливат със соса.
http://www.bonapeti.bg/recepti/Svinski-kotleti-s-vinen-sos/
Коментари