Свински котлети с винен сос

  • 4 дебели свински котлета
  • 200 мл бяло вино
  • 1 връзка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г крем сирене
  • 40 г краве масло
  • 30 мл зехтин
  • брашно за овалване
  • сол и черен пипер на вкус  

Котлетите се режат през средата към костта, като пеперуда. Овкусяват се със сол и черен пипер отвътре и отвън.

Две скилидки чесън се стриват на паста с малко сол и се смесват с крем сиренето и наситнения магданоз.

Пържолите се намазват с тази смес от вътрешната страна и се затварят. Ако е необходимо, се защипват с клечки или шишчета.

Котлетите се овалват в брашно и се пържат от двете страни до златисто в сгорещения зехтин. Добавят се и останалите две, леко смачкани, скилидки чесън и се запържват.

Налива се виното и се оставя да се редуцира на слаб огън.

Котлетите се изваждат от съда. Сосът от тигана се прецежда. Към него се слага студеното масло и се разбърква. Готовите котлети се поливат със соса.

http://www.bonapeti.bg/recepti/Svinski-kotleti-s-vinen-sos/

Коментари

Популярни публикации