Шведска запеканка със сьомга

Примерни количества

  • 200 г. сьомга филе
  • 10 средно големи картофа
  • 3 яйца
  • 1/2 чч сметана
  • 1 чч прясно мляко
  • 2 сл масло
  • 1 - 2 връзки копър
  • черен пипер, сол


Обелените картофи  нарязваме на кръгчета с дебелина 1 см. Варим в кипяща вода до полуготовност, около 10 мин., отцеждаме. Овкусяваме леко със сол

В купа разбиваме яйцата, сметаната и прясното мляко, добавяме сол и пипер на вкус.

Нарязваме сьомгата на кубчета. Нарязваме и копъра. Пускаме фурната на 180 градуса.

Намазваме тава обилно с маслото, подреждаме слой картофи, слой сьомга, половината копър и отново слой картофи, слой сьомга докато свършат. Най-отгоре завършваме с картофи.

Заливаме с млечно-яйчения сос и слагаме във фурната за 45 минути.

След като ястието се опече, оставяме да престои 10 минути и сервираме.


Видео: http://ria.ru/fresh_food/20130109/917427662.html#ixzz3QyIQ168n





http://ria.ru/fresh_food/20130109/917427662.html

Коментари

Популярни публикации