Шведска запеканка със сьомга
Примерни количества
Обелените картофи нарязваме на кръгчета с дебелина 1 см. Варим в кипяща вода до полуготовност, около 10 мин., отцеждаме. Овкусяваме леко със сол
В купа разбиваме яйцата, сметаната и прясното мляко, добавяме сол и пипер на вкус.
Нарязваме сьомгата на кубчета. Нарязваме и копъра. Пускаме фурната на 180 градуса.
Намазваме тава обилно с маслото, подреждаме слой картофи, слой сьомга, половината копър и отново слой картофи, слой сьомга докато свършат. Най-отгоре завършваме с картофи.
Заливаме с млечно-яйчения сос и слагаме във фурната за 45 минути.
След като ястието се опече, оставяме да престои 10 минути и сервираме.
Видео: http://ria.ru/fresh_food/20130109/917427662.html#ixzz3QyIQ168n
http://ria.ru/fresh_food/20130109/917427662.html
- 200 г. сьомга филе
- 10 средно големи картофа
- 3 яйца
- 1/2 чч сметана
- 1 чч прясно мляко
- 2 сл масло
- 1 - 2 връзки копър
- черен пипер, сол
Обелените картофи нарязваме на кръгчета с дебелина 1 см. Варим в кипяща вода до полуготовност, около 10 мин., отцеждаме. Овкусяваме леко със сол
В купа разбиваме яйцата, сметаната и прясното мляко, добавяме сол и пипер на вкус.
Нарязваме сьомгата на кубчета. Нарязваме и копъра. Пускаме фурната на 180 градуса.
Намазваме тава обилно с маслото, подреждаме слой картофи, слой сьомга, половината копър и отново слой картофи, слой сьомга докато свършат. Най-отгоре завършваме с картофи.
Заливаме с млечно-яйчения сос и слагаме във фурната за 45 минути.
След като ястието се опече, оставяме да престои 10 минути и сервираме.
Видео: http://ria.ru/fresh_food/20130109/917427662.html#ixzz3QyIQ168n
http://ria.ru/fresh_food/20130109/917427662.html
Коментари