Хулигански ябълков сладкиш
800 г ябълки
1 1/2 чаша захар (аз го правя с 2/3 чаша захар)
1 1/2 чаша брашно
2/3 чаша олио
4 яйца
1 бакпулвер
1 с. л. ванилова захар
Идея: в тестото да се добавят стафиди и/или орехи.
Пускаме фурната да се загрява на 160 - 170 гр докато белим и режем ябълките на големи парчета.
Разбиваме яйцата и захарта с миксер докато удвоят обема си (7 - 8 мин), добавяме олиото, после постепенно брашното с бакпулвера, но на ръка с тел или шпатула, за да не спадне сместа. Получава се гъсто тесто, които изпитваме в намазнена тава, отгоре изсипваме ябълките, поръсваме с ванилената захар.
Печем 40 - 50 мин.
Източник: http://www.cookwithasmile.com/ябълков-сладкиш/
Коментари