Pepperkaker джинджифилови бисквити

150 г масло
100 мл мед
200 мл кафява захар (слагам 70 г)
100 мл сметана (вода)
1/2 чл карамфил
1/2 чл джинджифил
1/2 чл черен пипер
2 чл канела
1 чл бакпулвер
около 450 г брашно

Затопляме маслото, захарта и меда, докато се разтопят.

Оставяме сместа да се охлади. Добавяме сметаната (водата).

В пресятото брашно добавяме подправките. Изсипваме при сухите съставки и замесваме гладко тесто. Оставяме го в хладилника за няколко часа.

Разточваме на кора с дебелина 3 мм и изрязваме формички.

Печем на 175 °С до златисто.

От Kokeboka mi на Ги

Коментари

Популярни публикации