Фалафели




  • 250 гр сух нахут
  • 1 литър вода
  • 3-4 сл булгур (не сложих)
  • 2 глави лук (едната пасирах с нахута, другата нарязах на ситно и добавих после)
  • 5 силидки чесън, смачкани 
  • 1 връзка ситно нарязан магданоз
  • 5 сл ситно нарязани листа пресен кориандър (не сложих)
  • 3/4 чл смлян кимион
  • 1 сл смлени зърна кориандър (не бих сложила) 
  • 1 чл сол или на вкус
  • ¼ ч.л черен пипер
  • щипка лют червен пипер
  • ¼  чл червен пипер
  • щипка кардамонови зърна  (не сложих)
  • 3-4 сл брашно от нахут или пълнозърнесто брашно или трохи пълнозърнест хляб – сложих 3 с.л. брашно от нахут


Нахутът накисваме от вечерта, на другия ден изплакваме добре и слагаме в блендера, заедно с едната глава лук и чесъна.

След като се блендират добре, добавяме втората глава лук, магданоза и кориандъра, нарязани на ситно и подправките.

Разбъркваме, добавяме брашното от нахут. Евентуално може да добавим малко вода, ако има нужда.

Оформяме кюфтета и пържим.

С промени от: https://vkuhniata.wordpress.com/2009/07/04/falafel_with_tahini_sauce/

Коментари

Популярни публикации