Фалафели
- 250 гр сух нахут
- 1 литър вода
- 3-4 сл булгур (не сложих)
- 2 глави лук (едната пасирах с нахута, другата нарязах на ситно и добавих после)
- 5 силидки чесън, смачкани
- 1 връзка ситно нарязан магданоз
- 5 сл ситно нарязани листа пресен кориандър (не сложих)
- 3/4 чл смлян кимион
- 1 сл смлени зърна кориандър (не бих сложила)
- 1 чл сол или на вкус
- ¼ ч.л черен пипер
- щипка лют червен пипер
- ¼ чл червен пипер
- щипка кардамонови зърна (не сложих)
- 3-4 сл брашно от нахут или пълнозърнесто брашно или трохи пълнозърнест хляб – сложих 3 с.л. брашно от нахут
Нахутът накисваме от вечерта, на другия ден изплакваме добре и слагаме в блендера, заедно с едната глава лук и чесъна.
След като се блендират добре, добавяме втората глава лук, магданоза и кориандъра, нарязани на ситно и подправките.
Разбъркваме, добавяме брашното от нахут. Евентуално може да добавим малко вода, ако има нужда.
Оформяме кюфтета и пържим.
С промени от: https://vkuhniata.wordpress.com/2009/07/04/falafel_with_tahini_sauce/
Коментари