Лютеница Младен с промени
20 кг чушки
15 кг домати
3 кг патладжан
сол и захар на вкус
1 чч вино
3 чл опушен червен пипер
400 - 500 мл олио
Всичко изпичам предварително – чушките в чушкопек, доматите патладжана – на хартия във фурната и изцеждам в гевгир, докато остане съвсем малко течност.
15 кг домати
3 кг патладжан
сол и захар на вкус
1 чч вино
3 чл опушен червен пипер
400 - 500 мл олио
Всичко изпичам предварително – чушките в чушкопек, доматите патладжана – на хартия във фурната и изцеждам в гевгир, докато остане съвсем малко течност.
Доматите бодвам по венъж с вилица, за да се сцепи там кожата им. Патладжаните обелвам и пека на кубчета, заедно с доматите.
Добавям сол, захар, пушен червен пипер и вино, разбърквам. Пека около 1 ч., като разбърквам периодично, за да не загаря.
Добавям сол, захар, пушен червен пипер и вино, разбърквам. Пека около 1 ч., като разбърквам периодично, за да не загаря.
15 мин. преди края, след като виното се е изпарило добавям олиото. Пасирам.
Дозата, която е точно за моята тава:
17,5 кг сурови зеленчуци = 5 големи буркана (575 г) и 9 малки (260 г) или 5,215 кг готова продукция.
9 кг чушки
7 кг домати
1,5 кг патладжан
270 мл олио (може и повече)
5 сл захар (да пробвам с по-малко)
4 сл сол (може и по-малко и проба)
1,5 чл пушен червен пипер
2/3 чч вино
Дозата, която е точно за моята тава:
17,5 кг сурови зеленчуци = 5 големи буркана (575 г) и 9 малки (260 г) или 5,215 кг готова продукция.
9 кг чушки
7 кг домати
1,5 кг патладжан
270 мл олио (може и повече)
5 сл захар (да пробвам с по-малко)
4 сл сол (може и по-малко и проба)
1,5 чл пушен червен пипер
2/3 чч вино
Коментари