Постен бананов сладкиш
брашно - 2 и 1/2 ч. ч.
банани - 2 бр.
бакпулвер - 1 пакет
сол - 1/2 ч.л.н
100 г. натурален шоколад
ванилия
какао - 3 с.л.
олио - 1ч.ч.
тоник или друго газирано - 1 ч.ч.
захар - 1 и 1/2 ч.ч. (почти 1)
подправка за джинджифилови курабийки от лидл - 2 ч.л.
сушени червени боровинки
Пасираме бананите, добавяме безалкохолното и с миксер разбиваме до получаването на пухкава смес. В отделен съд разбиваме олиото и захарта, след което внимателно смесваме двете и разбъркваме с дървена лъжица.
Брашното пресяваме с бакпулвера, добавяме какаото и подправката за джинджифилови курабийки. Сухите съставки прибавяме към течната смес, като бъркаме на ръка с дървена лъжица, а не с миксер.
Прибавяме ванилията и шоколада, нарязан на дребно, разбъркваме и изсипваме в предварително набрашнена и намазнена кръгла тава (20 - 30 см).
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до суха клечка (да остане леко влажен, когато е много сух не е вкусен).
банани - 2 бр.
бакпулвер - 1 пакет
сол - 1/2 ч.л.н
100 г. натурален шоколад
ванилия
какао - 3 с.л.
олио - 1ч.ч.
тоник или друго газирано - 1 ч.ч.
захар - 1 и 1/2 ч.ч. (почти 1)
подправка за джинджифилови курабийки от лидл - 2 ч.л.
сушени червени боровинки
Пасираме бананите, добавяме безалкохолното и с миксер разбиваме до получаването на пухкава смес. В отделен съд разбиваме олиото и захарта, след което внимателно смесваме двете и разбъркваме с дървена лъжица.
Брашното пресяваме с бакпулвера, добавяме какаото и подправката за джинджифилови курабийки. Сухите съставки прибавяме към течната смес, като бъркаме на ръка с дървена лъжица, а не с миксер.
Прибавяме ванилията и шоколада, нарязан на дребно, разбъркваме и изсипваме в предварително набрашнена и намазнена кръгла тава (20 - 30 см).
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до суха клечка (да остане леко влажен, когато е много сух не е вкусен).
Коментари