Постна пролетна паста салата

  • паста фусили 1 пакет (500 г.)
  • 800 г. гъби
  • 2 глави лук
  • 2 - 3 стръка пресен чесън
  • 1 връзка маданоз
  • 200 г. чери домати
  • 3 - 4 печени чушки
  • 270 г. постна майонеза Жириновъ 40% или домашна
  • 1 щипка сушен босилек
  • сол
  • пипер
  • 1/2 ч бяло вино
  • соев сос на вкус
Задушаваме лука, нарязан на ситно в малко олио и вода, под капак. Щом омекне добавяме нарязаните на дребно гъби. След като поизври водата им, добавяме виното и малко соев сос, затваряме капака. Щом изврат и те добавяме още малко соев сос, щипка сол и черен пипер, оставяме без капак докато леко се запекат.

Сваряваме фусилите в подсолена вода за 8 - 10 минути. Изцеждаме и добавяме майонезата и сушения бослиек. Ако е необходимо, добавяме сол.

Добавяме всички останали съставки, нарязани на дребно и разбъркваме.

Салатата е най-вкусна след като е престояла една нощ в хладилника.

Коментари

Популярни публикации