Постна пролетна паста салата
- паста фусили 1 пакет (500 г.)
- 800 г. гъби
- 2 глави лук
- 2 - 3 стръка пресен чесън
- 1 връзка маданоз
- 200 г. чери домати
- 3 - 4 печени чушки
- 270 г. постна майонеза Жириновъ 40% или домашна
- 1 щипка сушен босилек
- сол
- пипер
- 1/2 ч бяло вино
- соев сос на вкус
Сваряваме фусилите в подсолена вода за 8 - 10 минути. Изцеждаме и добавяме майонезата и сушения бослиек. Ако е необходимо, добавяме сол.
Добавяме всички останали съставки, нарязани на дребно и разбъркваме.
Салатата е най-вкусна след като е престояла една нощ в хладилника.
Коментари