Crazy Chocolate Olive Oil Cake
Чаените чаши са американски = 237 ml.
3 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
2 ч.л. сода
1 ч.л. сол
2 с.л. ябълков оцет
1/2 ч.л. разтворимо кафе
2/3 ч.ч. зехтин
2 ч.ч. студена вода
1 пак. ванилова захар
Ганаш
170 г кокосова сметана
350 г натурален шоколад
3 с.л. мед
1 пак. ванилова захар
Част от шоколада може да заместим с какао.
Загряваме фурната на 180°C. Леко намазваме стандартна кръгла тава с мазнина по желание.
Содата гасим в оцета. Сухите съставки смесваме в една купа, течните в друга. После изсипваме течните при сухите, разбъркваме докато изчезнат бучките и изливаме в тавата.
Печем 30 мин., оставаме да изстине. През това време приготвяме ганаша на водна баня.
Разрязваме сладкиша, дупчим с вилица повърхността и заливаме с ганаша.
Съхраняваме на стайна температура.
Сладкишът става по-вкусен на втория, дори на третия ден.
Източник: https://www.themerchantbaker.com/crazy-chocolate-olive-oil-cake/
Коментари