Постен бананов хляб
- 2 – 3 малки банана (1 1/2 us cups)
- 75 г олио/кокосово масло
- 1 ч.л. сода (угасена в 1 ч.л. лимонов сок)
- 1 щипка сол
- 115 – 170 г захар
- 1 ленено яйце (1 с.л. смляно ленено семе + 3 с.л. вода)
- 200 г брашно
- ванилия
По желание:
- орехи
- шоколад
- стафиди
- какао (за половината тесто, за да се направи като кекс Зебра)
Загряваме фурната на 175°С.
Към пасираните банани добавяме мазнината и лененото яйце, разбъркваме.
В отделна купа смесваме сухите съставки. Изсипваме ги при течните, разбъркваме с тел.
Сега е моментът да добавим продуктите по желание.
Печем в продълговата форма за кекс с хартия за печене около 50 – 60 Мин.
Получава се сладкиш с височина 2 – 3 пръста, което е добре за цялостното му изпичане.
Можем да замразим, иврит нспълно в алуминиево фолио и затворен в плик с цип.
Размразяваме около 4 ч. на стайна температура, увит във фолиото.
С промени от: https://www.simplyrecipes.com/recipes/banana_bread/
Коментари