Постен бананов хляб




  • 2 – 3 малки банана (1 1/2 us cups)
  • 75 г олио/кокосово масло
  • 1 ч.л. сода (угасена в 1 ч.л. лимонов сок)
  • 1 щипка сол
  • 115 – 170 г захар
  • 1 ленено яйце (1 с.л. смляно ленено семе + 3 с.л. вода)
  • 200 г брашно
  • ванилия


По желание:

  • орехи
  • шоколад
  • стафиди
  • какао (за половината тесто, за да се направи като кекс Зебра)


Загряваме фурната на 175°С.

Към пасираните банани добавяме мазнината и лененото яйце, разбъркваме.

В отделна купа смесваме сухите съставки. Изсипваме ги при течните, разбъркваме с тел.

Сега е моментът да добавим продуктите по желание.

Печем в продълговата форма за кекс с хартия за печене около 50 – 60 Мин.

Получава се сладкиш с височина 2 – 3 пръста, което е добре за цялостното му изпичане.

Можем да замразим, иврит нспълно в алуминиево фолио и затворен в плик с цип.

Размразяваме около 4 ч. на стайна температура, увит във фолиото.

С промени от: https://www.simplyrecipes.com/recipes/banana_bread/

Коментари

Популярни публикации