Супа със свинско месо и зеленчуци

  • 600 г свинско месо за готвене
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 30 г масло
  • 2 големи картофа
  • 50 мл олио
  • 2 л зеленчуков бульон
  • 2 дафинови листа
  • сол, черен пипер

за застройката:

  • 2 жълтъка
  • 350 г кисело мляко
  • 30 г брашно

Почистваме месото от жилите и го нарязваме на малки кубчета. Задушаваме в загрято олио в дълбока тенджера.

Щом се запечата от всички страни, прибавяме лука и морковите, нарязани на дребни кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме маслото.

Когато зеленчуците омекнат, доливаме топлия зеленчуков бульон и слагаме дафиновия лист. 

След около 20 мин добавяме картофите, нарязани на дребни кубчета, и варим, докато омекнат.

Междувременно правим топла застройка. На водна баня разбиваме с телена бъркалка киселото мляко, добавяме двата жълтъка и брашното и бъркаме до хомогенизиране на сместа. В купата със застройката започваме постепенно да прибавяме от горещия бульон на супата до изравняване на температурите в двата съда, след което изсипваме застройката в тенджерата и отстраняваме от котлона.

Поднасяме топлата супа с нарязан на ситно магданоз.

С някои промени от тук.

Коментари

Популярни публикации