Супа със свинско месо и зеленчуци
- 600 г свинско месо за готвене
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 30 г масло
- 2 големи картофа
- 50 мл олио
- 2 л зеленчуков бульон
- 2 дафинови листа
- сол, черен пипер
за застройката:
- 2 жълтъка
- 350 г кисело мляко
- 30 г брашно
Почистваме месото от жилите и го нарязваме на малки кубчета. Задушаваме в загрято олио в дълбока тенджера.
Щом се запечата от всички страни, прибавяме лука и морковите, нарязани на дребни кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме маслото.
Когато зеленчуците омекнат, доливаме топлия зеленчуков бульон и слагаме дафиновия лист.
След около 20 мин добавяме картофите, нарязани на дребни кубчета, и варим, докато омекнат.
Междувременно правим топла застройка. На водна баня разбиваме с телена бъркалка киселото мляко, добавяме двата жълтъка и брашното и бъркаме до хомогенизиране на сместа. В купата със застройката започваме постепенно да прибавяме от горещия бульон на супата до изравняване на температурите в двата съда, след което изсипваме застройката в тенджерата и отстраняваме от котлона.
Поднасяме топлата супа с нарязан на ситно магданоз.
С някои промени от тук.
Коментари