Обикновени курабийки



Доза за една тава

  • 2 яйца + 1 жълтък
  • 350 г брашно
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1/2 ч.ч. захар 
  • 1/4 ч.ч. олио 
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1 пак. ванилова захар

Угасяме содата в киселото мляко. Събираме всички течни съставки в една купа. 

Добавяме захарта и разбъркваме добре.

Добавяме пресятото брашно.

След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер / вилица, започваме да месим с ръце и продължаваме да добавяме брашно докато получим меко тесто, от което можете да оформим топчета.

Възможно е да има нужда да се добави допълнително брашно.

Оформяме топчета с големината на орех и подреждаме в тава, върху хартия за печене, като оставяме достатъчно място между тях.

Намазваме с разбит жълтък и посипваме със захар. Може да поръсим и с орехи.

Печем в предварително загрята на 180°С фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.

Източник: Супичка 

Коментари

Популярни публикации