Мъфини с боровинки и канелена захар
За да станат 12 мъфина трябва да ползваме стандартна чаена чаша от 250 мл.
- 1 ½ ч.ч брашно
- ¾ ч.ч. захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сол
- ⅓ ч.ч. олио
- 1 яйце
- ⅓ ч.ч. прясно мляко или повече
- 1 ч.ч. боровинки
Топинг:
- ½ ч.ч. захар
- ⅓ ч.ч. брашно
- ¼ ч.ч масло на кубчета
- 1 ½ ч.ч. канела
⬆️ следващия път наполовина
Загряваме фурната на 200°С.
Сухите съставки смесваме в купа.
Изливаме олиото в чашата. Добавяме яйцето и доливаме млякото догоре. Разбиваме добре.
Добавяме към другите съставки и съвсем леко разбъркваме, само докато се смесят.
Добавяме боровинките, оваляни в брашно и отново леко ги разбъркваме.
За топинга:
Смесваме захарта, брашното, канелата и маслото нарязано на кубчета в купа и намачкваме с пръсти докато стане на трохи.
Разпределяме тестото във формичките. Покриваме щедро с канелената захар, така че да покрие всичко.
Печем в предварително загрятата фурна около 30 мин.
Източник: https://www.allrecipes.com/recipe/6865/to-die-for-blueberry-muffins/
Коментари