Мъфини с боровинки и канелена захар

За да станат 12 мъфина трябва да ползваме стандартна чаена чаша от 250 мл.

  • 1 ½ ч.ч брашно
  • ¾ ч.ч. захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сол
  • ⅓ ч.ч. олио
  • 1 яйце
  • ⅓ ч.ч. прясно мляко или повече
  • 1 ч.ч. боровинки

Топинг: 

  • ½ ч.ч. захар
  • ⅓ ч.ч. брашно
  • ¼ ч.ч масло на кубчета
  • 1 ½ ч.ч. канела

⬆️ следващия път наполовина

Загряваме фурната на 200°С.

Сухите съставки смесваме в купа.

Изливаме олиото в чашата. Добавяме яйцето и доливаме млякото догоре. Разбиваме добре.

Добавяме към другите съставки и съвсем леко разбъркваме, само докато се смесят.

Добавяме боровинките, оваляни в брашно и отново леко ги разбъркваме.

За топинга:

Смесваме захарта, брашното, канелата и маслото нарязано на кубчета в купа и намачкваме с пръсти докато стане на трохи.

Разпределяме тестото във формичките. Покриваме щедро с канелената захар, така че да покрие всичко.

Печем в предварително загрятата фурна около 30 мин.

Източник: https://www.allrecipes.com/recipe/6865/to-die-for-blueberry-muffins/

Коментари

Популярни публикации