Лимонени курабийки
- 1 1/3 ч ч брашно
- 2 с л захар
- 1 с л бакпулвер
- 5 с л масло на кубчета
- 1/2 ч ч мляко
- щипка сол
- настъргана лимонена кора
Загряваме фурната на 220 гр.
Смесваме сухите съставки - брашно, захар, бакпулвер, сол и втриваме маслото докато сместа заприлича на трохи.
Настъргваме малко лимонена кора в млякото и го изливаме при брашното, като бъркаме с вилица, докато се оформи меко тесто. От него оформяме плоски топчета с диаметър около 6 см и ги слагаме върху тавата на разстояние едно от друго.
Печем 12 мин докато леко позлатеят. Оставяме ги леко да се отпуснат на решетка и ги сервираме топли с масло или сладко.
Коментари