Лимонени курабийки



  • 1 1/3 ч ч брашно
  • 2 с л захар
  • 1 с л бакпулвер
  • 5 с л масло на кубчета
  • 1/2 ч ч мляко
  • щипка сол
  • настъргана лимонена кора

Загряваме фурната на 220 гр.

Смесваме сухите съставки - брашно, захар, бакпулвер, сол и втриваме маслото докато сместа заприлича на трохи.

Настъргваме малко лимонена кора в млякото и го изливаме при брашното, като бъркаме с вилица, докато се оформи меко тесто. От него оформяме плоски топчета с диаметър около 6 см и ги слагаме върху тавата на разстояние едно от друго.

Печем 12 мин докато леко позлатеят. Оставяме ги леко да се отпуснат на решетка и ги сервираме топли с масло или сладко.

Коментари

Популярни публикации