Панирани ябълки
Продукти за 4 порции:
- 1 яйце (жълтък и белтък поотделно)
- 5 с.л. бира
- 4 с.л. лимонов сок
- 6 с.л. брашно
- 3 - 5 ябълки (около 500 гр.)
- настъргана лимонена кора
- мазнина за пържене
- сладолед
- шоколад
Приготвяме сместа за паниране от жълтък, бира, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. захар. Прибавяме още 3 с.л. брашно и разбъркваме. Разбиваме белтъка на пяна и го добавяме.
Обелваме ябълките, издълбаваме ги и ги нарязваме на кръгчета, след което ги поръсваме с останалия лимонов сок.
Кръгчетата нарязани ябълки (с дупка по средата) овалваме първо в останалото брашно, после (с две вилици) в сместа за паниране.
Пускаме ги веднага в мазнината загрята вече до 160 - 180 гр. и пържим, докато станат златисти; след това ги оставяме да се отцедят на решетка.
Смесваме останалата захар и лимонената кора и поръсват панираните ябълки, може да добавим сладолед и настърган шоколад.
Коментари