Панирани ябълки

Продукти за 4 порции:
  • 1 яйце (жълтък и белтък поотделно)
  • 5 с.л. бира
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 6 с.л. брашно
  • 3 - 5 ябълки (около 500 гр.)
  • настъргана лимонена кора
  • мазнина за пържене
  • сладолед
  • шоколад

Приготвяме сместа за паниране от жълтък, бира, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. захар. Прибавяме още 3 с.л. брашно и разбъркваме. Разбиваме белтъка на пяна и го добавяме.

Обелваме ябълките, издълбаваме ги и ги нарязваме на кръгчета, след което ги поръсваме с останалия лимонов сок.

Кръгчетата нарязани ябълки (с дупка по средата) овалваме първо в останалото брашно, после (с две вилици) в сместа за паниране.

Пускаме ги веднага в мазнината загрята вече до 160 - 180 гр. и пържим, докато станат златисти; след това ги оставяме да се отцедят на решетка.

Смесваме останалата захар и лимонената кора и поръсват панираните ябълки, може да добавим сладолед и настърган шоколад.

Коментари

Популярни публикации