Постни гъбки

  • няколко глави лук
  • гъби
  • моркови
  • домати (доматено пюре)
  • олио
  • магданоз
  • сол, черен пипер, червен пипер
Нарязваме лука на полумесеци, гъбите на едро, морковите също на едро и задушаваме с олио, малко вода и сол. Когато омекне лукът слагаме червеният пипер и заливаме с топла вода, след което оставяме да поври на слаб огън, ако трябва добавяме сол. Може да сложим и едно доматче нарязано на дребно (или малко доматено пюре).

В отделен съд размиваме малко брашно с хладка вода, което прибавяме към гъбите. Слагаме черен пипер и магданоз.

Към всичко това може да прибавим предварително сварено свинско или пилешко месо.

Коментари

Популярни публикации