Орехови кюфтета

от Аглика
  • 750 гр картофи
  • 1 ч.ч. чаша (непълна) фини овесени ядки (или смляни, ако не са достатъчно фини)
  • 1 ч.ч. смляни орехи
  • 1 глава лук
  • 1 шепа натрошен сухар или смляни слънчогледови семки
  • 3 яйца
  • 200 гр. настърган кашкавал
  • 1 връзка магданоз
  • кимион, сол
  • олио
Сваряваме картофите и ги намачкваме. Към тях добавяме останалите съставки.

Ако сместа е суха, може да добавим малко от водата, в която са врели картофите.


Оформяме кюфтетата и ги подреждаме в намазана с олио тава. Печем на 200 гр. в предварително загрята фурна за около 30 мин.

Коментари

Популярни публикации