Зеленчукова яхния

  • картофи
  • моркови
  • чушки
  • гъби
  • лук 
  • зеле
  • целина
  • босилек
  • кимион
  • сол, червен и черен пипер

В дълбок тиган с капак задушаваме (отначало само с олио, а след като леко се запържат и омекнат добавяме и вода) картофите, морковите, гъбите и чушките.

В това време, в малка тенджерка задушаваме лука и една шепа зеле, нарязани на ситно. След като омекнат, ги поръсваме с червен пипер, целина, босилек и сол. Добавяме доматен сос или нарязани на дребно домати.

След като омекнат зеленчуците им добавяме кимион, след това изливаме сместа от тенджерката, ако има нужда доливаме вода и оставяме да къкри.

В края добавяме брашно размито във вода, ако искаме да сгъстим соса.

Коментари

Популярни публикации