Зеленчукова яхния
- картофи
- моркови
- чушки
- гъби
- лук
- зеле
- целина
- босилек
- кимион
- сол, червен и черен пипер
В дълбок тиган с капак задушаваме (отначало само с олио, а след като леко се запържат и омекнат добавяме и вода) картофите, морковите, гъбите и чушките.
В това време, в малка тенджерка задушаваме лука и една шепа зеле, нарязани на ситно. След като омекнат, ги поръсваме с червен пипер, целина, босилек и сол. Добавяме доматен сос или нарязани на дребно домати.
След като омекнат зеленчуците им добавяме кимион, след това изливаме сместа от тенджерката, ако има нужда доливаме вода и оставяме да къкри.
В края добавяме брашно размито във вода, ако искаме да сгъстим соса.
Коментари