Картофена супа

  • 400 гр. картофи
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 1 домат
  • 1 яйце
  • 4 с. л. олио
  • 1 к. ч. кисело мляко
  • 2 с. л. брашно
  • фиде
  • сухи подправки по желание - чубрица, джоджен, кимион, целина
  • сол, черен пипер
  • магданоз

Задушаваме нарязаните на дребно лук и моркови. През това време нарязваме на кубчета картофите и ги слагаме да се варят в отделна тенджера. След като зеленчуците омекнат ги добавяме към картофите и оставяме да врят заедно. Добавяме олио, сол, черен пипер и сухи подправки по желание.

Когато картофите са готови добавяме настъргания домат. Оставяме да ври още 10 мин и добавяме фидето. След като и то е готово правим застройка от разбитите заедно яйце, кисело мляко и брашно. Слагаме на котлона да заврят, като бъркаме непрекъснато.
Добавяме по малко то супата, като продължаваме да разбъркваме. После изсипваме застройката при останалата супа.

Накрая, след като свалим от огъня добавяме ситно нарязания магданоз.

Коментари

Популярни публикации