Happy Vegan Chocolate Chip Cookies
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. олио
- 1/4 ч.ч. вода
- 2 с.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 1,5 с.л. какао
- канела
- ванилия
- шоколадови парченца или нарязан на кубчета натурален шоколад
Всички съставки трябва да бъдат със стайна температура. Загряваме фурната на 180 градуса.
В голяма купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и канелата, добавяме шоколадовите парченца, правим кладенче в средата.
В друга купа смесваме добре захарта и олиото. Добавяме ванилията и след това водата. Изсипваме при сухите съставки постепенно.
Оформяме топчета, които слагаме на хартия за печене и сплескваме, за да заприличат на бисквити. Ако ги искаме по-твърди и сухи ги правим по-тънки, ако ги предпочитаме по-жилави - по-дебелички, но не повече от 0,5 см.
Печем 9 минути и проверяваме. Изваждаме от фурната докато са още меки, след като изстинат ще се втвърдят, затова не трябва да изчакваме да се втвърдяват в печката.
Оставяме да изстинат на решетка. Ако се разпадат при преместването, ги оставяме 2-3 минути в тавата преди да ги преместим (но това може да се случи, ако са твърде тънки).
http://vegweb.com/index.php?topic=6391.0
Коментари