Happy Vegan Chocolate Chip Cookies



  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 2 с.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1,5 с.л. какао
  • канела
  • ванилия
  • шоколадови парченца или нарязан на кубчета натурален шоколад




Всички съставки трябва да бъдат със стайна температура. Загряваме фурната на 180 градуса.

В голяма купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и канелата, добавяме шоколадовите парченца, правим кладенче в средата.

В друга купа смесваме добре захарта и олиото. Добавяме ванилията и след това водата. Изсипваме при сухите съставки постепенно.

Оформяме топчета, които слагаме на хартия за печене и сплескваме, за да заприличат на бисквити. Ако ги искаме по-твърди и сухи ги правим по-тънки, ако ги предпочитаме по-жилави - по-дебелички, но не повече от 0,5 см.

Печем 9 минути и проверяваме. Изваждаме от фурната докато са още меки, след като изстинат ще се втвърдят, затова не трябва да изчакваме да се втвърдяват в печката.

Оставяме да изстинат на решетка. Ако се разпадат при преместването, ги оставяме 2-3 минути в тавата преди да ги преместим (но това може да се случи, ако са твърде тънки).

http://vegweb.com/index.php?topic=6391.0

Коментари

Популярни публикации