Пиле Франчезе със сметана
2 бр. пилешки гърди, разрязани наполовина хоризонтално, за да станат 4 филета
2 яйца
1 пакет настърган пармезан
1/2 чч брашно
1/2 - 1 лимон
2 сл масло
4 сл олио
3 - 4 скилидки чесън намачкани
1/2 чаша сухо бяло вино
3/4 чч пилешки бульон или вода
500 мл животинска сметана
сол
пипер
пресенмагаданоз
Филетата трябва да бъдат с дебелина около 1,5 см.
Разбиваме яйцата заедно с 1/4чч пармезан, 2 сл лимонов сок, щипка сол и малко черен пипер в дълбока чиния.
В друга дълбока чиния изсипваме брашното, което подправяме със сол и пипер.
Згряваме мазнината и поетапно слагаме филетата първо в брашното, после в яйчената смес, изцеждаме добре и пържим на умерен огън около 4 мин. от всяка страна. Поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
В същия тиган изсипваме намачкания чесън и го остаявме около 1 минута. Изсипваме бялото вино и бульона/водата. Варим 5 мин., с леко разбъркване на усилен котлон. Намаляваме отново и добавяме сметаната и останалия пармезан. Ако има нужда сипваме сол и пипер. Варим няколко минути.
Добавяме сокя от 1 лимон и нарязания магданоз. Връщаме в тигана пилешките филета и оставяме на слаб огън няколко минути.
Сервираме с картофено пюре или паста.
С промени от: https://cafedelites.com/creamy-chicken-francese/
2 яйца
1 пакет настърган пармезан
1/2 чч брашно
1/2 - 1 лимон
2 сл масло
4 сл олио
3 - 4 скилидки чесън намачкани
1/2 чаша сухо бяло вино
3/4 чч пилешки бульон или вода
500 мл животинска сметана
сол
пипер
пресенмагаданоз
Филетата трябва да бъдат с дебелина около 1,5 см.
Разбиваме яйцата заедно с 1/4чч пармезан, 2 сл лимонов сок, щипка сол и малко черен пипер в дълбока чиния.
В друга дълбока чиния изсипваме брашното, което подправяме със сол и пипер.
Згряваме мазнината и поетапно слагаме филетата първо в брашното, после в яйчената смес, изцеждаме добре и пържим на умерен огън около 4 мин. от всяка страна. Поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
В същия тиган изсипваме намачкания чесън и го остаявме около 1 минута. Изсипваме бялото вино и бульона/водата. Варим 5 мин., с леко разбъркване на усилен котлон. Намаляваме отново и добавяме сметаната и останалия пармезан. Ако има нужда сипваме сол и пипер. Варим няколко минути.
Добавяме сокя от 1 лимон и нарязания магданоз. Връщаме в тигана пилешките филета и оставяме на слаб огън няколко минути.
Сервираме с картофено пюре или паста.
С промени от: https://cafedelites.com/creamy-chicken-francese/
Коментари