Бърз шоколадов сладкиш с две съставки

4 яйца (разделени белтъци и жълтъци)
200 г шоколад по избор

По желание ядки, сладолед, плодове.

Загряваме фурната на 170 градуса.

Разтопяваме шоколада на водна баня.

Разбиваме белтъците на пяна.

Прибавяме жълтъците един по един към шоколада, като бъркаме с тел.

С помощта на гумена шпатула внимателно добавяме 1/3 от белтъците на пяна, повтаряме, докато добавим всички.

Изсипваме сместа в малка тавичка, 15 - 20 см.

Печем около 25 мин., но може и по-малко, има опасност да стане суха, затова трябва да се наблюдава.

С промени от тук: http://www.sugaretal.com/2016/06/10/3760/

Коментари

Популярни публикации