Сироп от ягоди

2 кг. ягоди
2 кг. захар
1 голям лимон
1,5 л. вода

Ягодите почистваме и измиваме добре, слагаме ги в дълбока тенджера и посипваме със захарта, след което ги пасираме.

И да останат парчета ягоди, след като се свари сиропа прецеждаме през марля и останалите плодове използваме за сладко.

Към пасираните ягоди и захар добавяме водата. Варим до получаване на сироп, около 20-30 минути. При нужда отпенвме

Когато спрем котлона добавяме сока на един голям лимон.

Изчакваме сиропа да се охлади и пълним бутилките.

Слагаме фуния в гърлото на бутилката, а в самата фуния -- тензух.

Така пълним бутилката и прецеждаме сиропа.

Останалия плод събираме в дълбок съд, защото то си е чисто вкусно сладко от ягоди.

Бутилките и бурканчетата стерилизираме допълнително за около 10 минути.

Източник: http://tedytitova.blogspot.com/2014/05/blog-post_26.html

Коментари

Популярни публикации