Свински медальони с винен сос и картофено пюре

  •  свинско контрафиле
  • 1 глава лук 
  • 1 морков
  • 100 ml бяло вино
  • 400 ml телешки бульон
  • 2 дафинови листа

Свинско бонфиле или контрафиле (приготвих ги с контрафиле), нарязваме на тънки медальони около 2 см. Важно е месото да е с много малко мазнина и без жили.

В сгорещени зехтин и масло запържваме месото, предварително овкусено със сол и черен пипер, до златисто. Изваждаме в чиния. 

В тигана добавяме още малко зехтин и запържваме нарязани на не много ситно лука и моркова. Връщаме месото.

Наливаме бялото вино. Задушаваме 2-3 минути.

Добавяме бульона. Подправяме със сол и черен пипер и слагаме 2 дафинови листа. Оставяме да ври на слаб огън под капак, до готовност на месото.

Изваждаме медальоните и дафиновият лист. Пасираме бульона. Връщаме месото. 

Чудесно се съчетава с картофено пюре или с варен ориз. 

Автор: Евгения Русева



Коментари

Популярни публикации