Норвежки гофрети

  • 3,5 сл масло
  • 2 яйца
  • 1/4 чч захар
  • 2 и 1/2 чч мляко
  • 2 чч брашно
  • 1/4 чл сол
  • 1 чл бакпулвер
  • 1 чл кардамон (по желание)

Разбиваме разтопеното масло заедно с яйцата и захарта.

Добавяне половината от млякото и цялото брашно, сол, кардамон и бакпулвер.

Разбиваме сместа до гладкост.

Добавяме останалото мляко и маслото към сместа. Отново разбиване до гладкост.

Оставяме сместа да почине за 30 минути.

Загряваме гофретник и го махнем с масло всеки път, преди да добавим сместа.

 Печем до златисто.

Източник.

Коментари

Популярни публикации