- 750 гр. брашно
- 125 мл. хладка вода (може и малко повече, за да стане тестото по-меко)
- 125 мл. постно мляко по избор
- 150 гр. стафиди
- 60 гр. захар
- 4 с. л. олио
- настъргана кора от 1 лимон
- мая
Разтваряме маята с малко захар и хладка вода за около 10 мин. За същото време накисваме стафидите в купа с топла вода, подсушаваме ги добре и ги овалваме в брашно. Добавяме маята към останалата вода, млякото, и разтопения маргарин. Започваме да добавяме брашното и да бъркаме с тел. Добавяме и стафидите, замесваме. Оставяме тестото да втасва за няколко часа (най-малко 1 ч.).
После отново месим, оформяме хлебчета и ги поставяме в тава върху хартия за печене. Намазваме ги с олио и ги оставяме да втасат за още 45 мин. След като втасат за втори път удвояват обема си.
Печем хлебчетата в предварително загрята до 200 гр. фурна за около 30 мин. или докато станат златистокафяви започнат да кънтят на кухо, когато ги почукаме отдолу.