Kanelsnurrer - канелени рулца - шоколадови възелчета
Използваме рецептата за сладко тесто.
За пълнежа:
125 г масло със стайна температура
100 г кафява или бяла захар
2 чл канела или 3 сл какао
1 жълтък за намазване
Канелени рулца
Смесваме всички съставки. Трябва да се получи мек крем, който лесно да намажем.
Разточваме тестото без да го месим на правоъгълник с размери 60 х 50 см (или го разделяме на две, ако искаме по-малки рулца). Намазваме пълнежа равномерно по цялото тесто.
Завиваме на руло по дългата страна и режем колелца с дебелина около 2 см.
Оставяме са втасат около 45 мин или докато удвоят обема си. Намазваме с жълтъка и поръсваме с едра захар.
Печем в предварително загрята отгоев и отдолу фурна на 200°С - 220°С за 12 - 14 мин.
Шоколадови възелчета
Правим всичко като с канелените рулца, но разточваме тестото на квадрат с размери 50 х 50 см.
Нанасяме плънката равномерно върху цялото тесто. Разделяме го мислено на три и обръщаме двете крайни третини една върху друга. Разточваме леко.
Режем ленти с дебелина 1,5 см. Увиваме всяка и я връзваме на възел.
Оставяме да втасат около 45 мин., мажем с жълтък, поръсваме със захар.
Печем по същия начин като канелените рулца.
Коментари