Пиле фрикасе

от мама Марги

Нарязваме пилето на порции и го сваряваме. В тигана слагаме олио и запържваме 1-2 супени лъжици брашно. После наливаме по малко от бульона към брашното в тигана и бъркаме непрекъснато докато се получи не много гъста каша. Изцеждаме сок от един лимон. После махаме тенджерата от огъня. Разбиваме 1-2 жълтъка и към леко охладената каша добавяме по малко от жълтъците и бъркаме. По желание може да се сложи и малко чесън. После се сипва в чиния порция от пилето и се сипва от фрикасето върху нея. Фрикасето се прави бяло, но някои го правят червено, като се прибави червен пипер и без жълтъци. Може да се добави и черен пипер.

Коментари

Популярни публикации