Гъбено рагу
Продукти за 4 порции:
Нарязваме лука на малки кубчета, а бекона на малки парченца. Гъбите разрязваме на четири.
Запържваме бекона докато стане хрупкав. Изсипваме лука в друг тиган и го задушаваме заедно с гъбите. Подправяме със сол и пипер. Задушава се докато гъбите омекнат и им се изпари водата; ако има нужда доливаме още вода. Добавяме бекона и поръсваме с магданоз.
Изсипваме гъбеното рагу в недълбока тавичка. Отгоре разпределяме картофеното пюре. Останалият кашкавал изсипваме отгоре, запичаме около 10 мин. в предварително загрята фурна.
- 750 гр. картофи
- 600 гр. гъби
- 150 гр. кашкавал
- 150 гр. бекон
- 30 гр. масло/маргарин
- 10 с. л. мляко
- 2 глави лук
- 1 връзка магданоз
- индийско орехче
- черен пипер
- сол
Нарязваме лука на малки кубчета, а бекона на малки парченца. Гъбите разрязваме на четири.
Запържваме бекона докато стане хрупкав. Изсипваме лука в друг тиган и го задушаваме заедно с гъбите. Подправяме със сол и пипер. Задушава се докато гъбите омекнат и им се изпари водата; ако има нужда доливаме още вода. Добавяме бекона и поръсваме с магданоз.
Изсипваме гъбеното рагу в недълбока тавичка. Отгоре разпределяме картофеното пюре. Останалият кашкавал изсипваме отгоре, запичаме около 10 мин. в предварително загрята фурна.
Коментари