Гъбено рагу

Продукти за 4 порции:
  • 750 гр. картофи
  • 600 гр. гъби
  • 150 гр. кашкавал
  • 150 гр. бекон
  • 30 гр. масло/маргарин
  • 10 с. л. мляко
  • 2 глави лук
  • 1 връзка магданоз
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
Правим картофено пюре, но в млякото прибавяме 100 гр. кашкавал. Добавяме сол, черен пипер и индийско орехче.

Нарязваме лука на малки кубчета, а бекона на малки парченца. Гъбите разрязваме на четири.

Запържваме бекона докато стане хрупкав. Изсипваме лука в друг тиган и го задушаваме заедно с гъбите. Подправяме със сол и пипер. Задушава се докато гъбите омекнат и им се изпари водата; ако има нужда доливаме още вода. Добавяме бекона и поръсваме с магданоз.
Изсипваме гъбеното рагу в недълбока тавичка. Отгоре разпределяме картофеното пюре. Останалият кашкавал изсипваме отгоре, запичаме около 10 мин. в предварително загрята фурна.

Коментари

Популярни публикации