Течен шоколад
- 250 г. сухо мляко (NIDO)
- 125 г. масло
- 170 г. захар
- 250 мл. вода
- 50 г. какао
- 2 пак. ванилова захар (може и без)
- 100 г. много ситно смляни запечени предварително лешници (може и без)
Затопляме водата и маслото на котлона, до получаване на еднородна смес.
В купа смесваме сухите съставки.
Изчакваме горещата смес да поизстине и сипваме на тънка струя при сухите съставки като бъркаме енергично с тел за яйца.
Ако използваме лешници ги добавяме (предварително запечени и смлени). Най-накрая използваме пасатора, за да разбием бучки, които евентуално са останали.
Топлия шоколад наливаме в чашки и оставяме за няколко часа в хладилника да стегне.