Течен шоколад

  • 250 г. сухо мляко (NIDO)
  • 125 г. масло
  • 170 г. захар
  • 250 мл. вода
  • 50 г. какао
  • 2 пак. ванилова захар (може и без)
  • 100 г. много ситно смляни запечени предварително лешници (може и без)

Затопляме водата и маслото на котлона, до получаване на еднородна смес.

В купа смесваме сухите съставки.

Изчакваме горещата смес да поизстине и сипваме на тънка струя при сухите съставки като бъркаме енергично с тел за яйца. 

Ако използваме лешници ги добавяме (предварително запечени и смлени). Най-накрая използваме пасатора, за да разбием бучки, които евентуално са останали.

Топлия шоколад наливаме в чашки и оставяме за няколко часа в хладилника да стегне.  

Популярни публикации