Каша от спанак
- 500 гр. спанак
- 3 с. л. брашно
- 4 - 5 с. л. зехтин
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 1 ч. л. черен пипер
- 1 ч. л. сушен босилек
- 2 - 3 яйца
- 2 скилидки чесън
- магданоз
- 2 кубчета зеленчуков бульон
Запържваме брашното в зехтина и добавяме изчистения, измит и нарязан на ситно спанак. Разбъркваме в брашното докато поомекне.
В 500 мл. вода разтваряме бульона, с който заливаме спанака и оставяме да ври 10 - 15 мин.
Разбиваме яйцата и киселото мляко. Към тях добавяме ситно нарязания магданоз, счукания чесън и босилека. Прибавяме сместа към спанака като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня след като заври.
Коментари