Каша от спанак

  • 500 гр. спанак
  • 3 с. л. брашно
  • 4 - 5 с. л. зехтин
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. сушен босилек
  • 2 - 3 яйца
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • 2 кубчета зеленчуков бульон

Запържваме брашното в зехтина и добавяме изчистения, измит и нарязан на ситно спанак. Разбъркваме в брашното докато поомекне.

В 500 мл. вода разтваряме бульона, с който заливаме спанака и оставяме да ври 10 - 15 мин.

Разбиваме яйцата и киселото мляко. Към тях добавяме ситно нарязания магданоз, счукания чесън и босилека. Прибавяме сместа към спанака като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня след като заври.

Коментари

Популярни публикации