Пържоли със сос на тиган
- 4 свински пържоли
- 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
- 3/4 ч. ч. пилешки бульон
- 1/2 ч. ч. течна сметана
- 1 с. л. масло
- 1 с. л. олио
- 1 с. л. горчица
- сол, черен пипер
- 1 голяма глава лук, накълцана на ситно или 1 връзка зелен лук
- няколко стръка магданоз
Разтопяваме маслото и олиото в тиган. Осоляваме пържолите и ги поръсваме с черен пипер. Запържваме ги от всяка страна, за около 2 - 3 минути, докато леко покафенеят.
Оставяме в тигана половината мазнина. Запържваме в нея лука до омекване. Изсипваме бульона и виното, връщаме месото и оставяме да къкри за около 20 мин. докато започне да се къса.
Изваждаме месото в чиния и го покриваме с фолио, за да се запази топло. Оставяме сосът на котлона, на слаб огън и когато се изпари наполовина, добавяме сметаната. Варим още 2 минути. Сваляме от огъня, добавяме горчицата и магданоза и разбъркваме добре.
Сервираме пържолите, поляти със соса.
Коментари