Пържоли със сос на тиган

  • 4 свински пържоли
  • 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
  • 3/4 ч. ч. пилешки бульон
  • 1/2 ч. ч. течна сметана
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. олио
  • 1 с. л. горчица
  • сол, черен пипер
  • 1 голяма глава лук, накълцана на ситно или 1 връзка зелен лук
  • няколко стръка магданоз

Разтопяваме маслото и олиото в тиган. Осоляваме пържолите и ги поръсваме с черен пипер. Запържваме ги от всяка страна, за около 2 - 3 минути, докато леко покафенеят.
Оставяме в тигана половината мазнина. Запържваме в нея лука до омекване. Изсипваме бульона и виното, връщаме месото и оставяме да къкри за около 20 мин. докато започне да се къса.

Изваждаме месото в чиния и го покриваме с фолио, за да се запази топло. Оставяме сосът на котлона, на слаб огън и когато се изпари наполовина, добавяме сметаната. Варим още 2 минути. Сваляме от огъня, добавяме горчицата и магданоза и разбъркваме добре.

Сервираме пържолите, поляти със соса.

Коментари

Популярни публикации