Кебап с гъби

  • 750 гр. свинско месо
  • 1 с. л. мазнина
  • 200 гр. кромид лук
  • 1 глава чесън
  • 300 гр. гъби
  • 250 гр. домати
  • 1 с. л. брашно
  • 100 мл. бяло вино
  • 1 лимон

Нарязваме месото на дребни парчета и го задушаваме в мазнината заедно със ситно нарязания лук. След това прибавяме последователно червеният пипер, гъбите, нарязани на ивички, обелените скилидки на чесъна, брашното, настърганите домати, черният пипер, чубрицата и резенчетата от лимона.

Заливаме ястието с топла вода, посоляваме и варим на тих огън, докато остане на мазнина. Поднасяме със сварен ориз или пюре от картофи.

Коментари

Популярни публикации