Бисквитена торта

  • 4 пакетчета обикновени бисквити
  • 1 голям маргарин
  • 2 ванилии
  • 4 ч. ч. захар
  • 2 с. л. какао
  • 5 ябълки
  • 1 голяма заквасенасметана
  • стафиди
  • портокал/компот от ягоди

Разтопяваме маргарина, разделяме го на 2 части и към едната прибавяме какаото и част от захарта, половината настъргани ябълки, стафидите, половината натрошени бисквити и ванилията. Разбъркваме добре с ръце.

Същото правим и с втората половина, но този път не добавяме какао, а я оставяме бяла - добавяме друг аромат вместо ванилия - компот от ягоди например или сока на един портокал.

Слагаме сместа в подходяща, като може или ьцентъра да направим бял или да разстелем двете смеси на етажи - бялата отдолу, кафявата отгоре или по какъвто и да е друг начин.
Намазваме с предварително подготвената и подсладена сметана, която също можем и да оцветим с боя за храна.

Тортата трябва да престои около 6 часа в хладилника, за да се стегне добре.

Коментари

Популярни публикации