Бисквитена торта
- 4 пакетчета обикновени бисквити
- 1 голям маргарин
- 2 ванилии
- 4 ч. ч. захар
- 2 с. л. какао
- 5 ябълки
- 1 голяма заквасенасметана
- стафиди
- портокал/компот от ягоди
Разтопяваме маргарина, разделяме го на 2 части и към едната прибавяме какаото и част от захарта, половината настъргани ябълки, стафидите, половината натрошени бисквити и ванилията. Разбъркваме добре с ръце.
Същото правим и с втората половина, но този път не добавяме какао, а я оставяме бяла - добавяме друг аромат вместо ванилия - компот от ягоди например или сока на един портокал.
Слагаме сместа в подходяща, като може или ьцентъра да направим бял или да разстелем двете смеси на етажи - бялата отдолу, кафявата отгоре или по какъвто и да е друг начин.
Намазваме с предварително подготвената и подсладена сметана, която също можем и да оцветим с боя за храна.
Тортата трябва да престои около 6 часа в хладилника, за да се стегне добре.
Коментари