Френски шоколадов сладкиш
- 175 гр масло
- 175 гр натурален шоколад
- 200 мл захар
- 3 яйца
- 50 - 100 мл смлени наситно лешници
- 100 мл брашно
- 1 чл кафе
Загряваме фурната на 175 гр. Разтопяваме маслото и отместваме от котлона. Добавяме шоколада, нарязан на малки парченца и разбъркваме, за да се разтопи.
Разделяме жълтъци от белтъци.
Разбиваме жълтъците със захар, добавяме лешниците, брашното и кафето.
Разбиваме белтъците на сняг и внимателно добавяме към сместа.
Изсипваме в предварително намазана с масло форма за кекс с диаметър 24 см.
Печем 30 мин. Разрязваме след като е изстинал. Сервираме със сладолед.
Den bærbare kokeboken
Ulla-Lena Huser
Коментари