Френски шоколадов сладкиш


  • 175 гр масло
  • 175 гр натурален шоколад
  • 200 мл захар
  • 3 яйца
  • 50 - 100 мл смлени наситно лешници
  • 100 мл брашно
  • 1 чл кафе

Загряваме фурната на 175 гр. Разтопяваме маслото и отместваме от котлона. Добавяме шоколада, нарязан на малки парченца и разбъркваме, за да се разтопи.

Разделяме жълтъци от белтъци.

Разбиваме жълтъците със захар, добавяме лешниците, брашното и кафето.

Разбиваме белтъците на сняг и внимателно добавяме към сместа.

Изсипваме в предварително намазана с масло форма за кекс с диаметър 24 см.

Печем 30 мин. Разрязваме след като е изстинал. Сервираме със сладолед.

Den bærbare kokeboken
Ulla-Lena Huser

Коментари

Популярни публикации