Лесен ябълков сладкиш
- 300 гр масло
- 300 гр захар
- 3 яйца
- 300 гр брашно
- 1 1/2 чл ванилена захар
- 1 1/2 чл бакпулвер
- 3 ябълки
- 1 1/2 чл канела
- 100 мл захар
- 100 гр масло
Загряваме фурната на 225 гр.
Разбъркваме добре маслото и захарта, добавяме яйцата, брашното, бакпулвера и ванилената захар.
Намазваме кръгла форма за кекс с масло и изсипваме тестото.
Подреждаме ябълките, нарязани на филийки. Натискаме ги навътре. Отгоре посипваме със захар и канела.
Покриваме с масло и печем ниско във фурната около 40 минути.
Den bærbare kokeboken
Ulla-lena Huser
Коментари