Лесен ябълков сладкиш


  • 300 гр масло
  • 300 гр захар
  • 3 яйца
  • 300 гр брашно
  • 1 1/2 чл  ванилена захар
  • 1 1/2 чл бакпулвер



  • 3 ябълки
  • 1 1/2 чл канела
  • 100 мл захар
  • 100 гр масло


Загряваме фурната на 225 гр.

Разбъркваме добре маслото и захарта, добавяме яйцата, брашното, бакпулвера и ванилената захар.

Намазваме кръгла форма за кекс с масло и изсипваме тестото.

Подреждаме ябълките, нарязани на филийки. Натискаме ги навътре. Отгоре посипваме със захар и канела.

Покриваме с масло и печем ниско във фурната около 40 минути.

Den bærbare kokeboken
Ulla-lena Huser

Коментари

Популярни публикации