Sjokoladekake
- 125 гр масло
- 100 гр пудра захар
- 1 сл ванилена захар
- 4 яйца
- 125 гр бадеми смлени на едро
- 2 сл брашно
- 1 чл бакпулвер
- 125 гр натурален шоколад
- пудра захар за наръсване накрая
Загряваме фурната на 175 гр. Разбъркваме маслото, пудрата захар и ванилената захар. Разделяме жълтъците от белтъците и добавяме жълтъците към смеската един по един. Добавяме бадемите.
Разтопяваме шоколада на водна баня, охлаждаме го и го добавяме към сместа.
Добавяме брашното и бакпулвера.
Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги изсипваме в сместа. Изливаме я в намазана с масло и посипана с брашно кръгла форма за кекс с дупка (2 литра).
Печем ниско долу във фурната около 45 мин.
След като поизстине наръсваме с пудра захар.
Den bærbare kokeboken
Ulla-Lena Huser
Коментари