Sjokoladekake


  • 125 гр масло
  • 100 гр пудра захар
  • 1 сл ванилена захар
  • 4 яйца
  • 125 гр бадеми смлени на едро
  • 2 сл брашно
  • 1 чл бакпулвер
  • 125 гр натурален шоколад
  • пудра захар за наръсване накрая


Загряваме фурната на 175 гр. Разбъркваме маслото, пудрата захар и ванилената захар. Разделяме жълтъците от белтъците и добавяме жълтъците към смеската един по един. Добавяме бадемите.

Разтопяваме шоколада на водна баня, охлаждаме го и го добавяме към сместа.

Добавяме брашното и бакпулвера.

Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги изсипваме в сместа. Изливаме я в намазана с масло и посипана с брашно кръгла форма за кекс с дупка (2 литра).

Печем ниско долу във фурната около 45 мин.

След като поизстине наръсваме с пудра захар.

Den bærbare kokeboken
Ulla-Lena Huser

Коментари

Популярни публикации