Царски питки
продукти за тестото:
- 500 гр.брашно
- 250 мл.кисело мляко
- 1 жълтък
- 1 ч.л.сол
- 1 ч.л.захар
- 25 гр.мая
- 50 мл.олио
продукти за плънка:
- 150 гр. сирене, кашкавал, колбас...
още:
- 1 белтък за намазване
- микс семена – слънчоглед (печен и осолен), мак, сусам, ленено семе, шарена сол
В леко затоплено кисело мляко добавяме маята, захар и 1 с.л.от брашното. Оставяме да шупне.
Към шупналата мая добавяме яйцето, смесеното брашно със сол и замесваме меко тесто. Постепенно добавяме и олиото. Месим тестото докато не поеме цялото количество олио. Готовото тесто оставяме да втаса.
Намачкваме сиренето.
Разделяме тестото на 16 еднакви топчета. Всяка част леко притискаме да се разшири. Слагаме по 1 ч.л. от плънката и събираме всички краища така, че да затворим да не излиза плънката.
Както държим отдолу топваме в разбития белтък, а след това в семената.
Редим ги в тава с хартия. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна. Щом ги сложим вътре веднага намаляваме на 180. Готови са за двайсетина минути.
С промени от:
http://svanya.blogspot.com/2014/10/blog-post_80.html
Редим ги в тава с хартия. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна. Щом ги сложим вътре веднага намаляваме на 180. Готови са за двайсетина минути.
С промени от:
http://svanya.blogspot.com/2014/10/blog-post_80.html
Коментари