Царски питки


продукти за тестото:

  • 500 гр.брашно
  • 250 мл.кисело мляко
  • 1 жълтък
  • 1 ч.л.сол
  • 1 ч.л.захар
  • 25 гр.мая
  • 50 мл.олио


продукти за плънка:

  • 150 гр. сирене, кашкавал, колбас...


още:

  • 1 белтък за намазване
  • микс семена – слънчоглед (печен и осолен), мак, сусам, ленено семе, шарена сол

В леко затоплено кисело мляко добавяме маята, захар и 1 с.л.от брашното. Оставяме да шупне.

Към шупналата мая добавяме яйцето, смесеното брашно със сол и замесваме меко тесто. Постепенно добавяме и олиото. Месим тестото докато не поеме цялото количество олио. Готовото тесто оставяме да втаса.

Намачкваме сиренето.

Разделяме тестото на 16 еднакви топчета. Всяка част леко притискаме да се разшири. Слагаме по 1 ч.л. от плънката и събираме всички краища така, че да затворим да не излиза плънката.

Както държим отдолу топваме в разбития белтък, а след това в семената.

Редим ги в тава с хартия. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна. Щом ги сложим вътре веднага намаляваме на 180. Готови са за двайсетина минути.

С промени от:
http://svanya.blogspot.com/2014/10/blog-post_80.html

Коментари

Популярни публикации