Лютеница баща ми
за 13 - 14 буркана
Слагат се доматите да врат. Малко преди да се изпари водата, последователно се слагат чушки, патладжани, моркови. Слагат се захар и сол на вкус (около 4 - 5 с.л. сол и 7 - 8 с.л. захар). Бърка се непрекъснато. Пече се на огнище. Постепенно се добавя олио. 15 мин. преди сваляне от огъня се добавя доматеното пюре.
Бърка се на средно силен огън до получаване на желаната гъстота.
Сваля се от огъня докато е гореща и се сипва в буркани. Стерилизират се за 10 - 15 минути.
- 25 кг. червени чушки (консервни -- печени и белени)
- 10 - 12 кг. домати (смляни)
- 5 кг. патладжани (печени и белени)
- 3 кг. моркови (сварени)
- 1 - 1,5 л. олио
- 1 буркан омния гъсто доматено пюре
- сол и захар на вкус
Слагат се доматите да врат. Малко преди да се изпари водата, последователно се слагат чушки, патладжани, моркови. Слагат се захар и сол на вкус (около 4 - 5 с.л. сол и 7 - 8 с.л. захар). Бърка се непрекъснато. Пече се на огнище. Постепенно се добавя олио. 15 мин. преди сваляне от огъня се добавя доматеното пюре.
Бърка се на средно силен огън до получаване на желаната гъстота.
Сваля се от огъня докато е гореща и се сипва в буркани. Стерилизират се за 10 - 15 минути.
Коментари