Шарена туршия



доза за 800 гр. буркан
  • зеленчуци
  • целина (глава и листа)
  • копър
  • чесън
  • 1 с. л. сол (равна)
  • 1 с. л. захар
  • 50 гр. оцет
  • един аспирин
  • вода
доза за 8 л.
  • 8 с. л. сол
  • 8 с. л. захар
  • 640 мл. оцет (сложихме 650 мл.)
  • 10 аспирина

Затваря се. Разклаща се. Не се стерилизира. За около месец туршията е готова. А при нас става за 4 - 5 дни!
Краставици се правят по същия начин.
Когато са само моркови може да се сложи повече сол.
Ако е само карфиол, не се слага целина.


Зеле се пресича с натриев бензоат или Sodium Benzoate, Е211.

Коментари

Популярни публикации