Ароматни питки


  • 500 гр. брашно
  • 250 мл. топла вода
  • мая
  • 3 с. л. олио (50 гр. мас)
  • 2 ч. л. захар (меласа, мед)
  • 2 ч. л. сол

  • ситно нарязан магданоз
  • ситно накълцан чесън
  • ситно нарязана мащерка
  • олио
  • чили

Правим тестото, като предварително разтваряме маята със захарта във водата, след това, заедно с олиото ги добавяме към брашното. Омесваме и оставяме да втаса най-малко 30 мин.

В купа изсипваме 100 мл. олио, добавяме подправките и оставяме да престои.

Втасалото тесто разделяме на 16 части, като всяка част оформяме във вид на пръчка с дължина около 25 см. Оформяме питки като ги завързваме на възел. Поставяме ги върху хартия за печене и ги оставяме за още 30 минути или докато увеличат обема си два пъти.

Печем в предварително загрята фурна на 210 °С за около 15 минути (до златист цвят). Горещите питки намазваме с помощта на четка с ароматното олио (или ги пускаме в купата с ароматното олио)

с някои промени от: gotvetesmen.com

Коментари

Популярни публикации