Сандвичи мечета
за 15 мечета
Замесваме меко тесто, оставяме го да втаса за 30 мин. Разточваме го на лист с дебелина половин сантиметър.
С две различни по големина форми изрязваме кръгове (втората трябва да е двойно по-малка), които намазваме с яйце. В горната част залепваме малките форми като две ушенца. Върху останалата част се декорират очи, носле от морков, бузи от мак или ким, уста от домат или чушка.
Така приготвените мечета се пекат в силна фурна. Преди да се сервират се разрязват като джоб и във вътрешността се поставя шунка, кашкавал, домат, краставица..., които леко се подават от устата на мечето.
Джобът може да се напълни и с плънка от извара/сирене крема, счукани орехи, копър, 1 - 2 л. майонеза, листа зелена салата за декориране.
- мая
- 500 гр. брашно
- 125 мл. прясно мляко
- 125 мл. хладка вода
- 1/2 ч. л. сол
- 1/4 ч. л. захар
- 1/2 пакетче масло
- 1 яйце
Замесваме меко тесто, оставяме го да втаса за 30 мин. Разточваме го на лист с дебелина половин сантиметър.
С две различни по големина форми изрязваме кръгове (втората трябва да е двойно по-малка), които намазваме с яйце. В горната част залепваме малките форми като две ушенца. Върху останалата част се декорират очи, носле от морков, бузи от мак или ким, уста от домат или чушка.
Така приготвените мечета се пекат в силна фурна. Преди да се сервират се разрязват като джоб и във вътрешността се поставя шунка, кашкавал, домат, краставица..., които леко се подават от устата на мечето.
Джобът може да се напълни и с плънка от извара/сирене крема, счукани орехи, копър, 1 - 2 л. майонеза, листа зелена салата за декориране.
Коментари