Шоколадови мъфини

  • 100 гр. черен шоколад
  • 160 гр. масло
  • 75 гр. брашно
  • 50 гр. пудра захар
  • 2 с. л. захар
  • 2 с. л. компот
  • 3 цели яйца
  • 3 жълтъка

Намазваме с масло формата за мъфини, поръсваме ги с кристална захар и оставяме на студено. Разтопяваме шоколада на водна баня, след това прибавяме 100 гр. масло и разбъркваме докато сместа стане гладка.

Разбиваме трите цели яйца заедно с трите жълтъка и захарта до побеляване. Добавяме внимателно охладения шоколад, компота и брашното.

Изсипваме сместа във формичките, но оставяме 2 см до ръба. Слагаме в хладилник да престоят 2 часа.

Загряваме фурната до 220 гр. Печем в продължение на 10 - 12 мин. Шоколадовите куполо трябва да се надигнат, поврхността да стане хрупкава, а вътрешността да остане течна.

Като ги извадим от фурната веднага ги отстраняваме от формите. Сервираме ги охладени.

Коментари

Популярни публикации