Шоколадови мъфини
- 100 гр. черен шоколад
- 160 гр. масло
- 75 гр. брашно
- 50 гр. пудра захар
- 2 с. л. захар
- 2 с. л. компот
- 3 цели яйца
- 3 жълтъка
Намазваме с масло формата за мъфини, поръсваме ги с кристална захар и оставяме на студено. Разтопяваме шоколада на водна баня, след това прибавяме 100 гр. масло и разбъркваме докато сместа стане гладка.
Разбиваме трите цели яйца заедно с трите жълтъка и захарта до побеляване. Добавяме внимателно охладения шоколад, компота и брашното.
Изсипваме сместа във формичките, но оставяме 2 см до ръба. Слагаме в хладилник да престоят 2 часа.
Загряваме фурната до 220 гр. Печем в продължение на 10 - 12 мин. Шоколадовите куполо трябва да се надигнат, поврхността да стане хрупкава, а вътрешността да остане течна.
Като ги извадим от фурната веднага ги отстраняваме от формите. Сервираме ги охладени.
Коментари