Супа топчета

  • 400 гр. кайма
  • 2 с. л. растително масло
  • 40 гр. краве масло
  • 100 гр. домати
  • 50 гр. лук
  • 50 гр. моркови
  • 30 гр. целина
  • 40 гр. ориз
  • 20 гр. корен магданоз
  • 1 гр. черен пипер
  • 1 с. л. кисело мляко
  • 1 яйце

Омесваме каймата добре със ситно нарязания лук, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа оформяме малки кюфтенца.

В подходящ съд сипваме вода, която като кипне се посолява, добавя се растителното масло и се слагат направените топчета кайма.

Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганият морков, целината и корените магданоз се задушават и се прибавят към месото. След 20 мин. се добавя оризът и настърганите домати. Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко.

Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.

Коментари

Популярни публикации