Супа топчета
- 400 гр. кайма
- 2 с. л. растително масло
- 40 гр. краве масло
- 100 гр. домати
- 50 гр. лук
- 50 гр. моркови
- 30 гр. целина
- 40 гр. ориз
- 20 гр. корен магданоз
- 1 гр. черен пипер
- 1 с. л. кисело мляко
- 1 яйце
Омесваме каймата добре със ситно нарязания лук, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа оформяме малки кюфтенца.
В подходящ съд сипваме вода, която като кипне се посолява, добавя се растителното масло и се слагат направените топчета кайма.
Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганият морков, целината и корените магданоз се задушават и се прибавят към месото. След 20 мин. се добавя оризът и настърганите домати. Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко.
Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.
Коментари