Картофена крем супа с крутони
- 1-2 големи картофа
- 1 с. л брашно
- 1/2 ч. ч. соево мляко
- 1 филия хляб
- масло
- олио, сол, чубрица, риган, червен пипер
Обелваме картофите и ги нарязваме на дребно. Слагаме ги в тенджера с олио и вода да ги покрие и варим на бавен огън. Когато са готови доливаме повече вода.
Объркваме брашното, соевото мляко, ригана, солта и чубрицата в една купа. Когато супата заври изсипваме тази смес при непрекъснато бъркане и оставяме пак да заври.
Филията хляб намазваме с масло и поръсваме с червен пипер и чубрица. Нарязваме на малки хапчици, които препичаме на сух тефлонов тиган. Сервираме супата с поръсените крутончета.
Коментари