Картофена крем супа с крутони

  • 1-2 големи картофа
  • 1 с. л брашно
  • 1/2 ч. ч. соево мляко
  • 1 филия хляб
  • масло
  • олио, сол, чубрица, риган, червен пипер

Обелваме картофите и ги нарязваме на дребно. Слагаме ги в тенджера с олио и вода да ги покрие и варим на бавен огън. Когато са готови доливаме повече вода.

Объркваме брашното, соевото мляко, ригана, солта и чубрицата в една купа. Когато супата заври изсипваме тази смес при непрекъснато бъркане и оставяме пак да заври.

Филията хляб намазваме с масло и поръсваме с червен пипер и чубрица. Нарязваме на малки хапчици, които препичаме на сух тефлонов тиган. Сервираме супата с поръсените крутончета.

Коментари

Популярни публикации